Hier vindt u gegevens over het ras Affenpinscher.

 
 
Ras: Affenpinscher
FCI nummer:186
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:
Rasvereniging: NVOW, Nederlandse Vereniging voor Afghaanse Windhonden en andere Oosterse Windhondenrassen
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  25  - 30 cm
Gewicht: reu:  4  - 6 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Affenpinscher is een zeer oud ras. Het ras werd in de vijftiende en in het begin van de zestiende eeuw verschillende keren door de kunstenaars Jan van Eyck en Albrecht Durer geportretteerd. Werd in 1896 als zelfstandig ras gezien en werd toen niet langer meer ingedeeld bij de Ruwharige Dwergpinscher. De Affenpinscher is onder andere verwant aan de Belgische Griffons. In de oorspronkelijke rasbeschrijving werd de Affenpinscher beschreven als een kleine duivel vol gif en gal, en daarmee werd bedoeld dat het een kleine duivel was tegen iedereen die hij niet kende. Misschien was dat toen het geval, tegenwoordig is hij beduidend socialer

Algemene rasbeschrijving
De Affenpinscher heeft een aapachtig hoofd, vrijpostige gezichtsuitdrukking, klein gedrongen en ruwharig. De dieren komen levendig over.

Vacht
Het haar op het lichaam moet hard en dicht zijn. De dieren hebben ruige borstelige wenkbrauwen, ruig haar rondom de ogen en op de wangen, en een imponerende baard. Aan de hoofdbeharing ontleent het ras zijn naam.

Kleur
Zuiver zwart, zwart met bruine of grijze aftekeningen is toegestaan

Gebruik
De Affenpinscher wordt gebruikt als waakhond en gezelschapshond

Gezondheid
Incidenteel komt patella luxatie voor.

Aard
De Affenpinscher is onverschrokken, hartstochtelijk, aanhankelijk en koppig. Het zijn goede waakhonden en tevens gezellige honden, die zich sterk aan het eigen gezin hechten.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact