Hier vindt u gegevens over het ras Anatolische Herder.

 
 
Ras: Anatolische Herder
FCI nummer:331
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en AziŽ
Land van herkomst:TurkijŽ
Schofthoogte: reu:  74  - 81 cm   teef: 71  - 79 cm
Gewicht: reu:  50  - 65 kg   teef: 40  - 55 kg
Omschrijving:

Alias
Karabash, Kangal

Ontstaansgeschiedenis
De Anatolische Herder is afkomstig uit Turkije en komt daar al even lang voor als er huisdieren worden gehouden. Dit ras is verwant aan de Midden-Europese Mastiff, en stamt af van de oude Indiase honden. In Turkije worden deze honden gehouden als verdediger van vee tegen roofwild en dieven. Deze dieren ondergaan een ware gedragswisseling wanneer het donker wordt; overdag zijn de dieren vrij tolerant, maar ís nachts zijn de dieren zeer waaks en gereserveerd tegenover vreemden. Buiten Turkije komt dit ras niet veel voor.

Algemene rasbeschrijving
De Karabash is een grove, hoge, grote en krachtig gebouwde hond. De dieren zijn snel en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Vacht
De vacht is kort, glad en aanliggend met dichte dekharen

Kleur
Alle kleuren zijn toegestaan, uniforme kleuren zijn gewenst.

Gebruik
De Anatolische Herder beschermt het vee tegen wolven en ander ongedierte. Patrouilleert eerder rond de kudde dan dat hij deze hoedt

Gezondheid
Er komt bij dit ras heupdysplasie voor.

Aard
De Anatolische Herder is een eenmanshond, vrij gereserveerd tegenover vreemdelingen maar niet agressief. De dieren zijn actief, onafhankelijk, lief tegen kinderen en leert snel.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact