Hier vindt u gegevens over het ras Engelse Bulldog.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Engelse Bulldog
FCI nummer:149
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Engelse Bulldog Club Nederland
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  plm. 40 cm
Gewicht: reu:  plm. 25 kg   teef: plm. 23 kg
Omschrijving:

Alias : Bulldog

Ontstaansgeschiedenis
De Engelse Bulldog is het Engelse nationale ras. De afstamming dateert uit de 13e eeuw. De voorouders van dit ras zijn de Molossers; de oude Griekse vechthonden. Het ras werd in het begin van de 19e eeuw gebruikt voor het bullebijten (Bull Baiting) een sport waarbij de stier, door de hond, net zo lang bij zijn neus vast werd gehouden tot hij dood neerviel. In 1838 werd bullebijten in Engeland verboden, waarna het ras nagenoeg verdween. Het was Bill George die de fok van dit ras doorzette en een stabiele en betrouwbare hond creŽerde. De Engelse Bulldog Club was in 1875 de eerste hondenrasvereniging. Helaas wordt de Engelse Bulldog niet erg oud

Algemene rasbeschrijving
De Engelse Bulldog is een sterke, tamelijk lage, fors gebouwde, brede en gedrongen hond. Het ras is breed van voren en smaller van voren. Hoofd is massief en tamelijk groot in verhouding met het lichaam.

Vacht: de vacht is fijn, kort, dicht en glad.

Kleur: eenkleurig of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte voorsnuit, gestroomd, verschillende tinten rood, geelbruin, lichtgeel, wit of wit in combinatie met een van de genoemde kleuren.

Gebruik
Vroeger werd dit ras gebruikt als vechthond, tegenwoordig gezinshond.

Gezondheid
Bij dit ras komen een aantal rasspecifieke gezondheidsproblemen voor. Dit zijn onder andere kortademigheid door de platte neus, problemen met de lichaamstemperatuur handhaving en vaak zijn er problemen tijdens de geboorte en komt het aan op een keizersnede.

Aard
De Engelse Bulldog is handelbaar, dol op kinderen, waaks, ondernemend, trouw, moedig en schrander. Men dient er rekeningmee te houden dat dit ras geen eindeloos lange wandelingen aankan, die dieren moeten hun eigen tempo kunnen lopen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact