Hier vindt u gegevens over het ras Engelse Setter.

 
 
Ras: Engelse Setter
FCI nummer:002
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Britse en Ierse Staande honden en Setters
Rasvereniging: Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  65  - 68 cm   teef: 61  - 65 cm
Gewicht: reu:  plm. 32 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Engels Setter is afkomstig uit Engeland. Het is een afstammeling van de Setting SpaniŽls, Voorstaande Honden die gefokt werden voor de jacht op het veerwild in de tijd dat er nog geen geweren bestonden. In de 18e eeuw hebben twee fokkers, Edward Laverack en Purcell Llewellin veel aan de totstandkoming van het ras bijgedragen. Laverack fokte deze honden omdat hij SpaniŽls wilde verbeteren. Deze honden werden gebruikt voor de jacht op patrijzen en kwartels. De fokproducten van Laverack waren geheel zuiver en van hoge kwaliteit, en werden daarom later door Llewellin gebruikt om het ras verder uit te bouwen. Hij kruiste de Laveriack's honden met vers bloed uit het Noorden van Engeland. Overigens werden waarschijnlijk ook de Gordon Setter en de Ierse Setter ingekruist om te komen tot een perfecte jachthond.

Algemene rasbeschrijving
De Engelse Setter is een middelgrote, sterke, elegante en krachtige hond.

Vacht: licht golvend, lang en zijdeachtig. Goede bevedering aan benen en staart.

Kleur: zwart en wit (bleu belton), oranje en wit (orange belton), citroen en wit (lemon belton), leverkleurig en wit (liver belton) of driekleurig.

Gebruik
Voornamelijk gehouden als gezelschapsdier

Gezondheid
Heupdysplasie en doofheid komen bij dit ras voor

Aard
De Engelse Setter is zacht, rustig en zeer lief voor kinderen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact