Hier vindt u gegevens over het ras EurasiŽr.

 
 
Ras: EurasiŽr
FCI nummer:291
Rasgroep:Spitsen en oertypes
Sectie:Aziatische spitsen en verwante rassen
Rasvereniging: EurasiŽr Vereniging Nederland
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  50  - 60 cm   teef: 48  - 56 cm
Gewicht: reu:  23  - 32 kg   teef: 18  - 26 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Dit relatief jonge ras is in de jaren vijftig in Duitsland ontstaan toen men het idee opvatte een ideale huishond te gaan fokken. De bedoeling was een sociale hond te fokken met goede waakse kwaliteiten zonder luidruchtig te zijn. Uiteindelijk is de EurasiŽr ontstaan na fokken met de Chowchow, de Keeshond en de Samojeed. De F.C.I. heeft in 1973 de rasstandaard vastgesteld en erkend.

Algemene rasbeschrijving
De EurasiŽr is een middelgrote keesachtige hond. Zijn gespierde krachtige lichaam heeft een enigszins opgetrokken buiklijn met over het hele lijf een mooie dikke, dichte vacht. De leeftijdsverwachting van de EurasiŽr is ongeveer 11-12 jaar.

Vacht
Het hele lichaam is bedekt met een dikke, wollige ondervacht met daarover een losse middellange bovenvacht. De vachtverzorging bestaat uit een regelmatige borstelbeurt.

Kleur
Zwart, Zwart met aftekeningen, Blond, Rood (in verschillende tinten tot roestbruin) en grijs komen voor.

Gebruik
Gezelschapshond, gezinshond.

Gezondheid
Heupdysplasie komt voor. Het ontbreken van premolaren (valse kiezen of voorkiezen).

Aard
De EurasiŽr is een gezellige aanhankelijke en rustige hond. Hij past zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan, en is enorm trouw aan zijn baas en aan iedereen die tot het gezin behoort. Hij is alert en zeer waaks zonder luidruchtig te zijn. De meegaande EurasiŽr gaat graag een flink eind wandelen. Het kan de ideale gezinshond zijn indien hij met discipline wordt groot gebracht.Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact