Hier vindt u gegevens over het ras Fila Brasileiro.

 
 
Ras: Fila Brasileiro
FCI nummer:225
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Nederlandse Multiraciale Molosserclub (NMMC)
Land van herkomst:BraziliŽ
Schofthoogte: reu:  65  - 75 cm   teef: 60  - 70 cm
Gewicht: reu:  50 kg   teef: 40 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Fila Brasileiro is een Braziliaans ras en een typische vertegenwoordiger van de Molossers. De voorouders van dit ras zijn Europese vecht- en bloedhonden, die zijn meegekomen met de Spanjaarden en de Portugezen die Zuid-Amerika koloniseerden, gekruist met lokale honden. De honden werden op de grote landerijen gebruikt als waakhond, veedrijver en bij de jacht op groot wild. Ook werd dit ras als speurhond ingezet om ontsnapte slaven op te sporen. Hij staat bekend als zeer scherp en in de oorspronkelijke rasbeschrijving werd dit ook als een vereiste genoemd. Deze eis heeft men tegenwoordig gelukkig laten vallen.

Algemene rasbeschrijving
De Fila Brasileiro is groot, machtig, sterk, waakzaam en moedig. Hij heeft krachtige botten, een rechthoekige bouw is compact en harmonisch. De dieren hebben een dikke losse huid. Het lichaam is langer dan hoog.

Vacht: kenmerkend is een dikke en losse huid over het gehele lichaam met dubbele kwabben aan de keel. De vacht is kort, dicht, zacht en goed aansluitend.

Kleur: alle egale kleuren met uitzondering van wit, muisgrijs, gevlekt of gespikkeld zijn toegestaan. Witte vlekken aan voeten, borst en staartpunt toegestaan

Gebruik
Oorspronkelijk werd de Fila Brasileiro gebruikt als veedrijver, waak- en speurhond. Tegenwoordig ook als huishond, echter niet geschikt voor beginners.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Fila Brasileiro is moedig, vriendelijk, zacht en gehoorzaam en heeft doorzettingsvermogen. Zoekt altijd gezelschap van de baas. Voor vreemden kunnen de dieren onvriendelijk zijn.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact