Hier vindt u gegevens over het ras Flatcoated Retriever.

 
 
Ras: Flatcoated Retriever
FCI nummer:121
Rasgroep:Retrievers en waterhonden
Sectie:Retrievers
Rasvereniging: Flatcoated Retriever Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  58  - 61 cm   teef: 55  - 58 cm
Gewicht: reu:  25  - 35 kg   teef: 22,5  - 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Flatcoated Retriever die voorheen de "wavy-coated Retriever" werd genoemd wordt sinds het begin van de negentiende eeuw veelvuldig als jachthond gebruikt. De eerste, wat grof en zwaar gebouwde honden, waren afstammelingen van Newfoundlanders. Later werd het ras gekruist met Setters, en naar alle waarschijnlijkheid Collies, waarna de wat lichter gebouwde Flatcoated Retriever ontstond met gladdere beharing.

Algemene rasbeschrijving
De intelligente Flatcoated Retriever is een krachtig gebouwde middelgrote hond met een aangeboren jachtinstinct. De leeftijdsverwachting ligt tussen de 11-13 jaar.

Vacht
De vacht is van fijne tot middelfijne structuur en dient dichtbehaard en zo glad mogelijk te zijn. De verzorging bestaat uit een regelmatige borstelbeurt om zo de losse en dode haren te verwijderen.

Kleur
Zwart- en leverkleurig komen voor.

Gebruik
Tegenwoordig voornamelijk als gezelschapshond.

Gezondheid
Incidenteel komen Heupdysplasie en Patella Luxatie voor. Bij reutjes komt het voor dat de teelballen niet goed indalen in het scrotum.

Aard
De vriendelijke, temperamentvolle Flatcoated Retriever is vrolijk en levendig van aard. Hij straalt intelligentie uit en is sociaal, hij kan goed met kinderen overweg. Hij is gek op apporteerspelletjes.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact