Hier vindt u gegevens over het ras Galgo Espaņol.

 
 
Ras: Galgo Espaņol
FCI nummer:285
Rasgroep:Windhonden
Sectie:Kortharige Windhonden
Rasvereniging: NVOW, Nederlandse Vereniging voor Afghaanse Windhonden en andere Oosterse Windhondenrassen
Land van herkomst:Spanje
Schofthoogte: reu:  65  - 70 cm   teef: 62  - 68 cm
Gewicht: reu:  25  - 30 kg   teef: 20  - 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Galgo Espaņol is letterlijk vertaald een Spaanse windhond. De Galgo Espaņol is ook de enige Spaanse windhond. Het ras wordt al duizenden jaren in Spanje gebruikt voor de jacht op klein wild en geniet als zodanig zeer veel populariteit door zijn snelheid en doeltreffende jacht. Ondanks zijn enorme capaciteiten in vergelijking met de andere windhonden is de Galgo Espaņol toch het minst populaire- en voorkomende ras.

Algemene rasbeschrijving
Deze kortharige middelgrote hond heeft enigszins tenger maar atletisch voorkomen en kan snelheden van rond de 50 km p/u halen. De Galgo Espaņol is heel behendig en energiek. De leeftijdsverwachting is ongeveer 14 jaar.

Vacht
De vlak aanliggende glanzende vacht is kort en dicht behaard op een duidelijk gepigmenteerde huid. Ruwharig en gladharig komen allebei voor. Er zijn ook Galgo Espaņol met een wat langere beharing. De verzorging bestaat uit een regelmatige borstelbeurt met een zachte borstel.

Kleur
Goudgeel, zwart, wit, kastanje met zwart masker, rood en ecru komen voor.

Gebruik
Als zichtjager of als renhond. Tegenwoordig ook heel veel als gezelschapshond.

Gezondheid
De testikels moeten goed indalen in het scrotum.

Aard
De Galgo Espaņol is een wilskrachtige hond met een zeer sociaal karakter. Zijn snelheid en wendbaarheid, samen met zijn gestroomlijnde bouw, maken hem als jachthond zeer geschikt. Maar ook als gezelschapshond is de Galgo Espaņol een goede keus. Binnenshuis is hij rustig een aanhankelijk, andere huisdieren en kinderen vormen geen probleem voor de Galgo Espaņol. Tijdens de wandeling vermijdt hij confrontaties met andere honden, het is geen vechter. Deze temperamentvolle vriend heeft flink wat beweging nodig om zijn enorme energie kwijt te kunnen raken.


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact