Hier vindt u gegevens over het ras Grand Bleu de Gascogne.

 
 
Ras: Grand Bleu de Gascogne
FCI nummer:022
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Lopende honden
Rasvereniging: Nederlandse Brakken Club
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  65  - 72 cm   teef: 62  - 68 cm
Gewicht: reu:  40  - 50 kg   teef: 40  - 50 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Grand Bleu de Gascogne is afkomstig uit de provincie Gascogne ligt aan de zuidwestkust van Frankrijk, vlak bij de Spaanse grens. Is de grotere broer van de Petit Bleu de Gascogne. Werd voornamelijk gehouden voor de jacht, in meutes, op hazen, herten, wolven en wilde zwijnen. Er zijn nog steeds veel meutes in Frankrijk, maar buiten het land van herkomst is er voor het ras niet veel belangstelling.

Algemene rasbeschrijving
De Grand Bleu de Gascogne is een grote, imposante, krachtig gebouwde hond. Heeft een sterk ontwikkelde gespierde borstkast.

Vacht: de vacht is dicht, dik en halflang

Kleur: zwarte vlekken op een wit met zwart gespikkelde ondergrond en rode aftekeningen. Aan beide zijden van het hoofd zijn platen die de oren en ogen omvatten. De platen verenigen zich niet, maar laten een witte tussenruimte over met in het midden daarvan een kleine zwarte ovale vlek, dat een kenmerk van het ras is.

Gebruik
Gehouden als jachthond in voornamelijk Frankrijk. In mindere mate gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Grand Bleu de Gascogne is een leergierige, energieke, moedige en verdraagzame hond. De dieren zijn zacht tegenover mensen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact