Hier vindt u gegevens over het ras Great Japanese Dog.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Great Japanese Dog
FCI nummer:344
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Overige rassen
Rasvereniging: Nederlandse Vereniging voor Akita Inus; waarin opgenomen de Shiba Inu, Hokkaido, Kishu, Kai, Shikoku en Great Japanese Dog
Land van herkomst:Japan
Schofthoogte: reu:  66  - 71 cm   teef: 61  - 66 cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De oorsprong van de Great Japanese Dog (voorheen de Amerikaanse Akita) is gelijk aan die van de Japanse Akita. Sinds 1603 werden in regio Akita, Japan, middelgrote honden gebruikt als vechthonden. Vanaf 1868 werd dit ras gekruist met de Tosa Inu en de Mastiff. In de Verenigde Staten is men na de Tweede Wereldoorlog verder gaan fokken met het type wat in Japan werd gebruikt om de Akita terug te fokken, die inmiddels drastisch in aantal was verminderd. De FCI heeft dit ras sinds 1999 erkend als ‘Great Japanese Dog’.


Algemene rasbeschrijving
De Great Japanese Dog is groot, sterk, en zwaar gebouwd. Het lichaam is iets langer dan hoog, kenmerkend zijn de opstaande oren en de gekrulde staart.

Vacht: De bovenvacht is recht, hard en iets uitstaand. De ondervacht dik, zacht, dicht en korter dan de bovenvacht.

Kleur: elke kleur is bij dit ras toegestaan. Eventueel met masker. Ondervacht mag andere kleur hebben dan de dekharen.

Gebruik
Vroeger werd dit ras gebruikt als jachthond, tegenwoordig kent dit ras een zeer veelzijdig gebruik; gezinshond, waakhond, verdedigingshond en lawinehond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Great Japanese Dog is vriendelijk, alert, gehoorzaam, waardig, onafhankelijk, nieuwsgierig en moedig. De dieren kunnen dominant zijn tegen andere honden en door zijn grote kracht deinzen de dieren er niet voor terug om een krachtmeting aan te gaan met andere honden. Het beschermende instinct van de Great Japanese Dog is zeer groot.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact