Hier vindt u gegevens over het ras Greyhound.

 
 
Ras: Greyhound
FCI nummer:158
Rasgroep:Windhonden
Sectie:Kortharige Windhonden
Rasvereniging: De Greyhoundclub
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  71  - 76 cm   teef: 68  - 71 cm
Gewicht: reu:  30  - 32 kg   teef: 27  - 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De oeroude Greyhound, het oudste windhondenras, vindt zijn oorsprong al 4000 jaar voor Christus in het Midden-Oosten. Egyptische muurschilderingen vormen hiervan het bewijs.
Ook in de Bijbel wordt al melding van de windhond gemaakt (het oude testament; spreuken van Salomo). De eerste rasbeschrijving van de Greyhound is overigens die van de Griekse koning Xenophon. Toch is het land van herkomst Groot-BrittanniŽ, waar de Greyhound rond 395 voor Christus terecht is gekomen. Doordat tijdens handelstochten van de PhoeniciŽrs hun honden meekwamen op schepen naar Groot-BrittanniŽ en Ierland.

Algemene rasbeschrijving
Deze grote symmetrisch gebouwde Greyhound is een sterke, gespierde hond die enorme snelheden kan bereiken. Op zijn top kan hij maar liefst de 65 km p/u halen. De leeftijdsverwachting ligt tussen de 10-12 jaar.

Vacht
De gladde beharing is vlakaanliggend en fijn van structuur. De verzorging bestaat uit af en toe een borstelbeurt met een zachte borstel.

Kleur
Wit, rood, zwart, blauw, reekleurig en vaalrood komen voor. Ook combinaties van deze kleuren met wit zijn toegestaan.

Gebruik
Als jachthond en gezelschapshond. Ook als showhond is de Greyhound erg populair. Ook wordt de Greyhound veel voor wedstrijdsport (rennen) gehouden.

Gezondheid
Er zijn geen rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Greyhound is een sociale en vriendelijke hond, hij is tevens intelligent en gehoorzaam. Hij kan ook goed met kinderen overweg. Ook andere honden binnen het gezin zullen geen problemen geven mits ze al aanwezig waren. Katten kunnen soms een probleem vormen.
De Greyhound is geen waakhond en past zich snel aan. Hij heeft wel flink wat beweging nodig, tijdens de wandeling wordt geadviseerd hem aan de lijn te houden. Als hij iets ziet bewegen komt zijn jachtinstinct boven en hoort hij niets meer.


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact