Hier vindt u gegevens over het ras Griffon Belge.

 
 
Ras: Griffon Belge
FCI nummer:081
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Kleine Belgische honden
Rasvereniging: Club voor Kleine Griffons & Brabandertjes
Land van herkomst:België
Schofthoogte: reu:  20  - 30 cm   teef: 20  - 30 cm
Gewicht: reu:  2  - 5 kg   teef: 2  - 4,5 kg
Omschrijving:

Alias
Belgisch Smoushondje

Ontstaansgeschiedenis
De Griffon Belge is een geheel eigen ras maar heeft dezelfde raskenmerken als de Griffon Bruxellois en de Petit Brabançon. Het enige verschil tussen deze drie rassen is dat de toegestane kleuren anders zijn. De Griffon Belge werd al aan het begin van de vijftiende eeuw afgebeeld op diverse schilderijen. Vroeger werd de Griffon Belge voor de rattenvangst gebruikt. Waarschijnlijk is de Griffon Belge ontstaan door kruisingen van de Mopshond met de Affenpinscher en de Dwergspaniël.

Algemene rasbeschrijving
De Griffon Belge is een klein stevig en levendig gezelschapshondje. Door zijn puppy-achtige uitdrukking zeer vertederend. De leeftijdsverwachting ligt rond de 12-14 jaar.

Vacht
De wat ruige vacht is halflang enigszins warrelig. De vacht moet regelmatig worden geborsteld. Geadviseerd wordt om de vacht 1 à 2 maal per jaar door een hondentrimsalon te laten behandelen.

Kleur
Zwart, zwart met rossige tekeningen en zwart met bruin gemengd zijn toegestaan.

Gebruik
De Griffon Belge wordt als gezelschapshond gehouden. Ook voor tentoonstellingen is het een favoriet hondje.

Gezondheid
Incidenteel komt Patella luxatie voor.

Aard
De spontane Griffon Belge is een zeer sociaal en aanhankelijk hondje. Hij is intelligent en kan goed met andere huisdieren en (kleine) kinderen omgaan. Het is een zeer verdraagzame en speelse hond.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact