Hier vindt u gegevens over het ras Griffon Boulet.

 
 
Ras: Griffon Boulet
FCI nummer:174
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging: Niet bekend
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  55  - 60 cm   teef: 50  - 55 cm
Gewicht: reu:  25  - 35 kg   teef: 25  - 30 kg
Omschrijving:

Alias
Griffon Poil Laineux

Ontstaansgeschiedenis
De Griffon Boulet is in 1872 ontstaan toen een Franse liefhebber ging fokken met een langharige herdershond, een poedel en een Griffon des Dunes. De pups die hieruit ontstonden kregen de naam van deze fokker, genaamd Boulet. De Griffon Boulet is voor de jacht geschapen, door zijn lenige geest is hij voor velerlei terreinen bruikbaar, hij heeft een goede neus. Vooral in bossen en moerassen komt zijn jachttalent goed tot zijn recht. Hedendaags is het ras in het land van oorsprong (Frankrijk) zeldzaam; ook elders in Europa komt de Griffon Boulet niet veel voor.

Algemene rasbeschrijving
De Griffon Boulet is een middelgrote enigszins zwaar gebouwde hond. Hij heeft een brede borst en een fors voorkomen. Hij heeft vrij veel ruimte en beweging nodig. De leeftijdsverwachting is ongeveer 12-14 jaar.

Vacht
De vacht is langharig niet glanzend maar bijna zijdeachtig van structuur. De vacht kan zonder echt krullend te zijn wel enigszins golven. Regelmatig kammen en borstelen met een zachte borstel is vereist.

Kleur
Dof kastanjekleurig met of zonder kleine witte tekeningen komt voor. De tekeningen mogen niet meer dan enkele witte haren zijn, (kleine) vlekken worden afgekeurd tenzij ze op de borst en de voeten voorkomen.

Gebruik
Als jachthond en gezelschapshond.

Gezondheid
Bij reutjes moeten de testikels goed indalen in het scrotum.

Aard
De Griffon Boulet is een aanhankelijke en uitbundige hond. Hij is leergierig en houdt van zoek- of balspelletjes. Hij bewaakt huis en haard met ziel en welzijn. Hij wil graag werken voor zijn baas.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact