Hier vindt u gegevens over het ras Griffon Bruxellois.

 
 
Ras: Griffon Bruxellois
FCI nummer:080
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Kleine Belgische honden
Rasvereniging: Club voor Kleine Griffons & Brabandertjes
Land van herkomst:België
Schofthoogte: reu:  18  - 20 cm   teef: 18  - 20 cm
Gewicht: reu:  1,5  - 4,5 kg   teef: 1,5  - 5 kg
Omschrijving:

Alias
Brussels Smoushondje

Ontstaansgeschiedenis
De Griffon Bruxellois is een geheel eigen ras met een eigen rasbeschrijving maar heeft dezelfde raskenmerken als de Griffon Belge en de Petit Brabançon. Ze kunnen ook binnen één nestje worden geboren. Het enige dat anders is tussen deze drie rassen is dat de toegestane kleuren en de haarlengte verschillen. De Griffon Bruxellois werd voor het eerst gezien op een tentoonstelling in Brussel in 1880. Hij is waarschijnlijk door kruisingen van de Mopshond met de Affenpinscher en de Dwergspaniël ontstaan.

Algemene rasbeschrijving
De Griffon Bruxellois is een klein, stevig en vrolijk gezelschapshondje. Door zijn menselijke uitdrukking komt hij zeer innemend over. Er zijn twee gewichtsklassen onder de Griffon Bruxellois. Dit zijn klasse I, kleine reuen en teven, en klasse II, grote reuen en teven. In de eerste klasse mogen de reuen en teven niet zwaarder zijn dan 3 kg. En in de tweede klasse mogen de reuen niet zwaarder zijn dan 4,5 kg en de teven niet zwaarder dan 5 kg. De leeftijdsverwachting is ongeveer 12-14 jaar.

Vacht
De dichte, halflange wat rossige vacht is enigszins ruig. De warrelige vacht behoeft een regelmatige borstelbeurt.

Kleur
Roodrossig. Een kleine nuance van zwart is toegestaan in de snor en aan de kin.

Gebruik
Voornamelijk als gezelschapshond. Ook bij tentoonstellingen is de Griffon Bruxellois veel gezien.

Gezondheid
Patella luxatie komt voor.

Aard
Deze intelligente hond is vrolijk, sociaal en sterk. Hij is gemakkelijk op te voeden en doet graag wat voor zijn baas. Hij blijft tot op hoge leeftijd speels en is zeer verdraagzaam naar kinderen en andere huisdieren toe.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact