Hier vindt u gegevens over het ras Australian Shepherd.

 
 
Ras: Australian Shepherd
FCI nummer:342
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Australian Shepherd Club Nederland
Land van herkomst:Verenigde Staten
Schofthoogte: reu:  51  - 58 cm   teef: 46  - 53 cm
Gewicht: reu:  20  - 32 kg   teef: 20  - 25 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Australian Shepherd (ook wel Aussie) komt, zoals zijn naam doet vermoeden, niet uit AustraliŽ maar uit de Verenigde Staten. De hond stamt af van de Pyrenese Herdershond, de Collie, de Border Collie en de uitgestorven Smithfield. Deze hond heef wel een gedeelte van zijn ontwikkeling in AustraliŽ doorgemaakt. De Aussie werd al snel opgemerkt door de Amerikanen, die in AustraliŽ kwamen voor schapen met een betere wolkwaliteit, en werden samen met de schapen geÔmporteerd. Voornamelijk in CaliforniŽ heeft de Australian Shepherd zijn uiteindelijke gestalte gekregen. In de USA wordt hij gewaardeerd door veehouders en op dit moment wordt hij meer en meer internationaal gewaardeerd. Op dit moment geldt de Amerikaanse rasbeschrijving.

Algemene rasbeschrijving
De Australian Shepherd is een middelgrote, licht rechthoekige en zeer beweeglijke actieve hond. Het is een sterke hond met een compact lichaam waarmee hij soepel kan bewegen en snel kan wenden.

Vacht
Middelgrof, middelmatig lang, recht of golvend, sterk en waterdicht, met meer of minder dichte ondervacht, afhankelijk van het klimaat.

Kleur
Zwart, rood, blue-merle of rood-merle. Ook kan de Australian Shepherd met of zonder witte en/of tan markeringen voorkomen

Gebruik
De Australian Shepherd wordt gebruikt als werkhond op de boerderij of ranch. Hij kan me verschillende typen vee omgaan.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie en erfelijke oogafwijkingen.

Aard
De Aussie is een gelijkmatige, vriendelijke, intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen en sterke hoed- en drijfinstincten. Heeft erg veel beweging en mentale training nodig om in optimale conditie te blijven. Als hij niet te doen heeft kan kunnen de dieren uitermate vervelend worden.Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact