Hier vindt u gegevens over het ras Groenlandhond.

 
 
Ras: Groenlandhond
FCI nummer:274
Rasgroep:Spitsen en oertypes
Sectie:Noordse Sledehonden
Rasvereniging: Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Scandinavische Spitshondenrassen 'Scandia'
Land van herkomst:Denemarken
Schofthoogte: reu:  60 cm   teef: 55 cm
Gewicht: reu:  plm. 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Groenlandhond is een oud ras dat afkomstig is uit het gebied tussen groenland in het westen en de Mackenzierivier in het oosten. De hond wordt, door de eskimo’s, uitsluitend gebruikt als trekhond en 's winters krijgt hij precies zoveel te eten als hij nodig heeft om te kunnen werken en overleven. ‘s Zomers moeten de dieren in hun eigen levensonderhoud voorzien. Door dit harde leven kunnen alleen de sterkste en levenskrachtigste dieren overleven en zich voortplanten. Dit is de enige van de sledehondentypen van de Inuit, dat als ras door de FCI is erkend. Erkend met Denemarken als land van afkomst. Door de veredeling is het ras echter socialer geworden, waardoor het aan de eisen van de moderne maatschappij is aangepast.

Algemene rasbeschrijving
De Groenlandhond is een zeer krachtige hond, met veel uithoudingsvermogen en is ingesteld op zeer zware arbeid onder arctische omstandigheden.

Vacht: dichte bovenvacht met rechte, ruwe dekharen en een zachte ondervacht.

Kleur: Alle kleuren zijn toegestaan, behalve de albino vorm

Gebruik
Gebruikt voor de slee en voor de jacht op robben, ijsbeer, kariboe en muskusos.

Gezondheid
Geen rasgebonden afwijkingen bekend

Aard
De Groenlandhond is moedig, sterk, energiek, niet waaks, sociaal in de omgang. De dieren hebben extreem veel beweging nodig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact