Hier vindt u gegevens over het ras Grote Zwitserse Sennenhond.

 
 
Ras: Grote Zwitserse Sennenhond
FCI nummer:058
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Zwitserse Sennenhonden
Rasvereniging: Nederlandse Vereniging van Appenzeller & Grote Zwitserse Sennenhonden
Land van herkomst:Zwitserland
Schofthoogte: reu:  65  - 72 cm   teef: 60  - 68 cm
Gewicht: reu:  45  - 65 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Grote Zwitserse Sennenhond is de grootste van de vier Zwitserse Sennenhonden (‘sennen’ betekent boerderij of sennenhut). De Grote Zwitserse Sennenhond werd gebruikt om de melkemmers te vervoeren. De Grote Zwitserse Sennenhond werd vroeger in geheel Zwitserland aangetroffen. Het ras werd echter vervolgens door buitenlandse rassen verdrongen. In het begin van deze eeuw werd het ras als bij toeval weer opnieuw ontdekt, de fokbasis was echter zeer klein. Tegenwoordig komt dit ras in Zwitserland steeds meer voor.

Algemene rasbeschrijving
De Grote Zwitserse Sennenhond is een zware, robuuste, stevige en goed gespierde hond met een brede en diepe borst. De dieren zijn harmonisch gebouwd. Het lichaam is middelmatig lang.

Vacht: 3 tot 5 cm lang stokhaar met een dichte ondervacht.

Kleur: zwarte basiskleur met roestbruine en witte aftekeningen. Witte bles op het voorhoofd die de voorsnuit omsluit. Wit moet tot aan de hals op de voorzijde van de borst aanwezig zijn, op alle voeten en de punt van de staart. Roestbruine aftekeningen op de benen, wangen en borst tussen het zwarte en het witte gedeelte in

Gebruik
Vroeger werd dit ras gebruikt als trek- en draaghond, tegenwoordig gehouden als gezinshond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Grote Zwitserse Sennenhond is Zeker, trouw, kalm, opmerkzaam, evenwichtig, aanhankelijk en alert. De dieren zijn zelfverzekerd en gereserveerd ten opzichte van vreemden. De hond heeft een gemiddeld temperament .

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact