Hier vindt u gegevens over het ras Australische Silky TerriŽr.

 
 
Ras: Australische Silky TerriŽr
FCI nummer:236
Rasgroep:TerriŽrs
Sectie:Dwerg TerriŽrs
Rasvereniging: Schotsche Terrier Club
Land van herkomst:AustraliŽ
Schofthoogte: reu:  23  - 26 cm   teef: 22  - 25 cm
Gewicht: reu:  3,6  - 6,4 kg   teef: 3,5  - 5 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Australische Silky TerriŽr is een relatief nieuw ras. Het is ontstaan in AustraliŽ in de 19e eeuw uit kruisingen tussen de Australische TerriŽr en de Yorkshire TerriŽr. Het resultaat van deze kruising werd eerst Sidney Silky TerriŽr genoemd. Toen het ras eenmaal gestabiliseerd was en ook buiten AustraliŽ Helaas ziet men dit ras nog niet veel op Nederlandse Tentoonstellingen en behoort niet tot de meest voorkomende terriŽrrassen.

Algemene rasbeschrijving
De Australische Silky TerriŽr is een kleine, licht gebouwde, compacte en tamelijk lage op de benen staande hond. Het lichaam is iets langer dan hoog.

Vacht
De vacht is vlak, fijn en glanzend, met een zijdeachtige structuur. Volwassen dieren hebben een vacht die langer is dan de contour van het lichaam, ongeveer 13-15 cm lang

Kleur
Blauw en tan. Het blauw mag zilver- of duifblauw zijn, het tan is diep en warm.

Gebruik
De Australische Silky TerriŽr is niet gefokt als ongedierte verdelger maar als gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Australische Silky TerriŽr is houdt van gezelschap en zijn tevens geschikt voor kinderen. De dieren zijn vrolijk, alert, onderzoekend, vriendelijk en zelfverzekerd. De Australische Silky TerriŽr kan zich goed aanpassen aan verschillende leefstijlen en het is een sterk hondje.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact