Hier vindt u gegevens over het ras Ierse Wolfshond.

 
 
Ras: Ierse Wolfshond
FCI nummer:160
Rasgroep:Windhonden
Sectie:Ruwharige Windhonden
Rasvereniging: 'Ierdie', Nederlandse Vereniging voor de Ierse Wolfshond
Land van herkomst:Ierland
Schofthoogte: reu:  79  - 84 cm   teef: 71  - 81 cm
Gewicht: reu:  41  - 54 kg   teef: 41  - 54 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Ierse Wolfshond is zonder meer de grootste hond die wij kennen Over de oorsprong is veel geschreven en gesuggereerd. Maar de eerste keer waarin waarschijnlijk over deze hond werd gesproken is ongeveer 1400 voor Christus waarin een Griekse auteur schrijft over een enorm grote, ruwharige sociale hond met een opmerkelijk vriendelijk karakter. Maar de belangrijkste grondlegger voor het voortbestaan, sommigen beweren zelfs het ontstaan, van de Ierse Wolfshond is zonder meer de Engelse George Augustus Graham. Rond 1900 heeft hij een kwart miljoen gulden ge´nvesteerd in het fokken van deze bijzondere hond die kon jagen op beren, coyotes en zelfs op de reuzenkangaroe. Drie raszuivere doch naar zijn mening iets te kleine Ierse vrouwelijke exemplaren, die hij meenam van zijn reizen naar Ierland, kruiste hij met enkele Deerhounds met Ierse inslag. Door zijn inspanningen werd het voortbestaan van het grootste ras ter wereld verzekerd.

Algemene rasbeschrijving
De gespierde Ierse Wolfshond heeft een zeer indrukwekkend voorkomen, hij is sterk en massief gebouwd en hij is enigszins sierlijk in zijn bewegingen. Qua bouw zit hij tussen de Duitse dog en de Deerhound in. De leeftijdsverwachting ligt tussen de 9 en de 11 jaar.

Vacht
De stugge, ruwe vacht voelt hard aan en oogt wat warrelig. Regelmatig borstelen is noodzakelijk om klitten te voorkomen.

Kleur
Donkergrijs, grijs, bruin, rood en rood gevlekt, zwart en zwart gevlekt, effen wit, reekleurig en gestroomd zijn toegestaan.

Gebruik
Jachthond en gezelschapshond.

Gezondheid
Hartproblemen, heupdysplasie, botkanker en levershunt komen voor. Het indalen van de testikels is een attentiepunt bij puppies.

Aard
De zachtmoedige en sociale Ierse Wolfshond heeft dagelijks flinke wandelingen nodig. Het is een reus met een klein vriendelijk hartje. Hij is lief voor kinderen en vreemden, hij heeft graag mensen om zich heen. Als de Ierse Wolfshond na 2 jaar volgroeid is trekt hij moeiteloos een volwassene omver, daarom is een consequente opvoeding noodzakelijk! Jong geleerd is oud gedaan, leer hem als pup dat hij nooit aan de lijn mag trekken. Deze intelligente hond is trouw, werklustig en waaks.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact