Hier vindt u gegevens over het ras Australische TerriŽr.

 
 
Ras: Australische TerriŽr
FCI nummer:008
Rasgroep:TerriŽrs
Sectie:Laagbenige TerriŽrs
Rasvereniging: Schotsche Terrier Club
Land van herkomst:AustraliŽ
Schofthoogte: reu:  22  - 25 cm   teef: 22  - 25 cm
Gewicht: reu:  3,5  - 6,5 kg   teef: 3  - 6 kg
Omschrijving:

Alias
Aussie

Ontstaansgeschiedenis
De Australische TerriŽr is in AustraliŽ, door Engelse kolonisten, ontstaan uit diverse Engelse TerriŽrs zoals de Cairn TerriŽr, de Yorkshire TerriŽr en de Dandie Dinmont TerriŽr. Het ras was voornamelijk bedoeld als werkhond, gespecialiseerd in het bestrijden van schadelijke dieren. In het begin werden de nesten geregistreerd onder het ras waar ze het meeste op leken. Eind negentiende eeuw richtte men rasclubs op voor de Australische TerriŽr en werd de fok gestabiliseerd. In 1903 verscheen de eerste op een tentoonstelling in Melbourne en in 1933 werd het ras in Engeland erkend.

Algemene rasbeschrijving
De Australische TerriŽr is gedrongen, laagbenig, robuust en compact. De dieren zijn vrij lang in verhouding tot de hoogte.

Vacht
De bovenvacht is dicht, hard en glad van ongeveer 6 cm lang. De ondervacht is kort en zacht.

Kleur
Blauw, staalblauw of donkergrijs blauw met diep tan. Ook zandkleurig of rood is toegestaan.

Gebruik
Vroeger gebruikt als ongedierte verdelger op de boerderij en voor het verjagen van vossen, tegenwoordig gehouden als huishond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend, wel komt patella luxatie voor.

Aard
De Australische TerriŽr is plichtsgetrouw, gelijkmatig, moedig, sterk, maar met een uitgesproken TerriŽrtemperament: alert en onvermoeibaar. De dieren zijn dol op kinderen.


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact