Hier vindt u gegevens over het ras Kaukasische Owcharka.

 
 
Ras: Kaukasische Owcharka
FCI nummer:328
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en AziŽ
Land van herkomst:Rusland
Schofthoogte: reu:  69  - 85 cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Kaukasische Herdershond, Alias Kaukasische Owcharka, komt van oorsprong uit Rusland uit de bergen van de Kaukasus (tussen de Zwarte en de Kaspische Zee in het zuidwestelijke deel van Rusland). Het ras heeft zich hier goed kunnen ontwikkelen door de geÔsoleerde ligging. Al sinds honderden jaren wordt dit ras gebuikt om de grote kudden schapen, ander vee en mensen te bewaken. Er zijn verschillende theorieŽn over hoe dit ras is ontstaan. Een gaat ervan uit dat het ras 2000 jaar gelden min of meer zelf is ontstaan uit de Tibetaanse honden. Een andere theorie gaat ervan uit dat het ras ontstaan is uit kruisingen tussen Mastiffachtige honden en herdershonden. Buiten het land van herkomst komt het ras zelden voor.

Algemene rasbeschrijving
De Kaukasische Owcharka is een middelgrote tot grote, grove en krachtige hond die harmonieus is gebouwd. De dieren hebben een massief geraamte en krachtige spieren.

Vacht: De bovenvacht is recht en staat iets af van het lichaam. De ondervacht is goed ontwikkeld. Deze dubbelde vacht biedt bescherming tegen alle weersinvloeden van buitenaf.

Kleur: verschillende nuances grijs met lichte tot roestkleurige schakering, roestbruin, strogeel, wit, aardkleurig, maar ook getijgerd, bont of gevlekt.

Gebruik
Dit ras wordt gebruikt als waakhond

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Kaukasische Owcharka is evenwichtig, krachtig, heeft een eigen wil, zeer beschermend en bezit een gelijkmatig temperament. De dieren zijn kwaadaardig en wantrouwend tegenover vreemden. Dit ras is niet geschikt voor mensen met weinig ervaring

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact