Hier vindt u gegevens over het ras Barbet.

 
 
Ras: Barbet
FCI nummer:105
Rasgroep:Retrievers en waterhonden
Sectie:Retrievers
Rasvereniging:
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  53  - 58 cm   teef: 48  - 53 cm
Gewicht: reu:  20  - 25 kg   teef: 20  - 25 kg
Omschrijving:

Alias
Griffon d'Arret a Poil Laineux of Barbillot.

Ontstaansgeschiedenis
De Barbet is rond de 17e eeuw in Frankrijk ontstaan. De letterlijke vertaling van het Franse Barbet is does of poedel. De Barbet is een afstammeling van de Midden Europese "waterhonden". Deze werden in de 15e en 16e eeuw gebruikt om op waterdieren en gevogelte te jagen en deze vervolgens te apporteren. De Barbet kan langdurig in koud water vertoeven door zijn waterafstotende dichte isolerende vacht.

Algemene Rasbeschrijving
De Barbet valt onder de middelgrote honden. Hij wat gedrongen, heeft een brede borst en zware botten. Hij heeft een stoer voorkomen. Het is een echte "werkhond". De Barbet is gek op water en heeft een zeer goede neus.

Vacht
De lange golvende wollige vacht bedekt, kenmerkend voor de Barbet, het hele lichaam. De vacht moet regelmatig worden geknipt om hem in het water en bij het werk niet tot last te zijn.
Het model waarin het wordt geknipt kan variŽren al naar gelang het gebruik.

Kleur
De kleuren van de Barbet zijn verschillend; zwart, wit, kastanjekleurig, vaalwit of grijs komen voor.

Gebruik
De Barbet is gek op water en apporteren onder alle weersomstandigheden. Daardoor is hij uitermate geschikt voor de jacht op waterwild; met zijn sensitieve neus vind hij het wild, jaagt de prooi op voor de jager en apporteert de vangst na het schieten.

Gezondheid
Er zijn voor dit ras geen specifieke gezondheidsproblemen bekend.

Aard
De Barbet is een hard werkende trouwe viervoeter die, als hij voldoende beweging krijgt, ook als gezinshond goed kan gedeien. Hij is vrolijk, enthousiast, leergierig en aanhankelijk. Met geduld en beloning kun je de Barbet heel veel leren. Agressie ligt niet in zijn aard.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact