Hier vindt u gegevens over het ras Maltezer.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Maltezer
FCI nummer:065
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Bichons en verwante rassen
Rasvereniging: Maltezer Vereniging Nederland
Land van herkomst:ItaliŽ
Schofthoogte: reu:  21  - 25 cm   teef: 20  - 23 cm
Gewicht: reu:  3  - 4 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Maltezer is een van de oudste Europese dwerghonden. Hij is afkomstig uit het centrale deel van het Middellandse Zeegebied, met ItaliŽ als land van herkomst. Oorspronkelijke gehouden voor het verdelgen van ratten en muizen aan boord van schepen en in de pakhuizen aan de haven. In de zeventiende en achttiende eeuw werd de hond tot zo kleine afmetingen gefokt, dat zijn levenskracht en reproductievermogen sterk beÔnvloed werden, maar door het kruisen met andere dwerghonden is men erin geslaagd het ras te reconstrueren. In 1864 werd het ras in Engeland erkend en groeide uit tot een gezelschapshond van chique dames.

Algemene rasbeschrijving
De Maltezer is een elegante, opvallende, korte en langbenige hond.

Vacht
De vacht is dicht, glanzend, zwaar, zijdeachtig en lang. De vacht vraagt om zeer veel verzorging. De vacht ruit niet, maar dood haar moet worden uitgekamd. Dagelijks borstelen is absoluut noodzakelijk. Aangeraden wordt om tweemaal per jaar naar een professionele hondensalon te gaan om de vacht te laten behandelen.

Kleur
Zuiver wit of ivoor.

Gebruik
Tegenwoordig gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Regelmatig komt patella luxatie voor.

Aard
De Maltezer is aanhankelijk, volgzaam, levendig en gevoelig. De dieren zijn heel lief voor kinderen, ze zijn enorm verdraagzaam. In de eerste jaren kunnen het kwajongens zijn en flink "puberen", zodra ze een kier zien zijn ze weg.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact