Hier vindt u gegevens over het ras Markiesje.

 
 
Ras: Markiesje
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:12
Rasvereniging: Vereniging voor Liefhebbers van het Markiesje
Land van herkomst:Nederland
Schofthoogte: reu:  30  - 35 cm   teef: 30  - 35 cm
Gewicht: reu:  6  - 8 kg   teef: 6  - 8 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Het hedendaagse Markiesje is een Nederlands erkend ras dat sinds 1 mei 1999 geregistreerd is bij de F.C.I. Het ras is door de Friese liefhebster, Mia van Woerden in 1977 weer in ere hersteld. Echter al in de 17e en 18e eeuw zijn veelvuldig kleine zwarte hondjes afgebeeld op schilderijen en tekeningen. Waarschijnlijk zijn dit afbeeldingen van de Engelse King Charles Spaniel en de Phalene, de voorouders van het Markiesje. Deze hondjes waren vooral in adellijke kringen zeer populair vanwege hun zeer sociale karakter.

Algemene rasbeschrijving
Het elegante Markiesje is een klein evenredig gebouwd hondje, iets langer dan hoog. De sierlijke staart is lang, mag niet gekruld zijn.

Vacht
De vacht is halflang. De sierlijke beharing is fijn, zijdeachtig en glanzend.

Kleur
Zwart

Gebruik
Gezelschapshondje

Gezondheid
De testikels moeten goed indalen in het scrotum en duidelijk aanwezig zijn.

Aard
Het Markiesje is een vrolijk hondje dat graag in gezelschap vertoeft. Hij is veelzijdig en gemakkelijk, het is een echte allemansvriend. Het rustige Markiesje heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij is intelligent, leergierig en enthousiast en waaks. Lange wandelingen en behendigheidsspelletjes zijn goed aan hem besteed.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact