Hier vindt u gegevens over het ras Mastin de los Pirineos.

 
 
Ras: Mastin de los Pirineos
FCI nummer:092
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Nederlandse Multiraciale Molosserclub (NMMC)
Land van herkomst:Spanje
Schofthoogte: reu:  77 cm   teef: 72 cm
Gewicht: reu:  55  - 70 kg   teef: iets lichter kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Mastin de los Pirineos, ook wel Dog van Navarra, Dog van Leon of pyrenese mastiff genoemd, is een zeer oud Spaans ras, afkomstig van de Zuidelijke PyreneeŽn. De dieren werden ingezet als beschermer van het vee, meestal schapen, tegen beren, wolven en dieven. Dit ras is nauw verwant aan de Mastin EspaŮol en de Pyrenese Berghond. De consolidatie van het ras begon aan het midden van de jaren veertig en het ras is nu stabiel. Hij komt buiten het land van herkomst zeer weinig voor, maar heeft gedurende de laatste tien jaar in ScandinaviŽ enige interesse gewekt.

Algemene rasbeschrijving
De Mastin de los Pirineos is een grote, majestueuze hond met een statige houding en heeft krachtige en sierlijke bewegingen.

Vacht: de vacht is middellang, dik en dicht. De vacht is niet wollig maar voelt grof aan

Kleur: wit, met twee grote, grijze of goudkleurige platen die aan de zijkant van het hoofd en het begin van de hals lopen.

Gebruik
Vroeger werd dit ras gehouden als beschermer van het vee, tegenwoordig gehouden als huishoud.

Gezondheid
Bij dit ras komt heupdysplasie voor.

Aard
De Mastin de los Pirineos is zeer waaks, opmerkzaam, verstandig, trouw en intelligent. De dieren hebben veel beweging en ruimte nodig. Deze hond is niet geschikt om op een kleine oppervlakte te houden.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact