Hier vindt u gegevens over het ras Afghaanse windhond.

 
 
Ras: Afghaanse windhond
FCI nummer:228
Rasgroep:Windhonden
Sectie:Langharige of Omzoomde Windhonden
Rasvereniging: NVOW, Nederlandse Vereniging voor Afghaanse Windhonden en andere Oosterse Windhondenrassen
Land van herkomst:Afghanistan
Schofthoogte: reu:  68  - 74 cm   teef: 63  - 69 cm
Gewicht: reu:  23  - 28 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Afghaanse windhond is een van de Oosterse windhonden en heeft een zeer lange geschiedenis. Het ras is afkomstig uit Afghanistan, waarschijnlijk ontstaan uit ingevoerde windhonden en inheemse Berghonden, waar het in een aantal plaatselijke varianten voorkomt. Deze hond wordt hoofdzakelijk gebruikt als waakhond, gezelschapshond en jachthond. Rond de eeuwwisseling kwamen de eerste Afghanen naar Europa en na de Eerste Wereldoorlog genoot het ras grote bekendheid als tentoonstellingshond. De Afghaanse Windhond is tegenwoordig een van de meest spectaculaire tentoonstellingsrassen ter wereld.

Algemene rasbeschrijving
De Afghaanse windhond is middelgrote, elegante en harmonisch gebouwde windhond die krachtig en waardig is. Karakteristiek is de oosterse uitdrukking.

Vacht
De vacht is lang en met een zeer fijne structuur op de borstkas, voor- en achterhand alsmede de flanken.

Kleur
Alle kleuren zijn toegestaan

Gebruik
Vroeger gebruikt als jachthond, gezelschapshond en waakhond, tegenwoordig gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Incidenteel komt heupdysplasie voor.

Aard
De Afghaanse windhond is intelligent, onafhankelijk, terughoudend, waardig, trouw en soms opvliegend. De dieren zijn lief voor kinderen. De Afghaanse Windhond heeft extreem veel beweging nodig. Zij hebben een tomeloze energie die zij kwijt moeten raken.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact