Hier vindt u gegevens over het ras Mastino Napoletano.

 
 
Ras: Mastino Napoletano
FCI nummer:197
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Mastino Napoletano Club Nederland
Land van herkomst:ItaliŽ
Schofthoogte: reu:  65  - 75 cm   teef: 60  - 68 cm
Gewicht: reu:  60  - 70 kg   teef: 50  - 60 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Mastino Napoletano is van oorsprong een Italiaans ras. De dieren stammen af van de grote Romeinse vechthonden en de honden die werden gebruikt bij de gladiatorengevechten. Het ras werd van de ondergang gered door belangstelling van een Zwitserse kynoloog Leimgruber. Hij attendeerde mensen buiten ItaliŽ op dit bijzondere ras.

Algemene rasbeschrijving
De Mastino Napoletano is groot, sterk gebouwd, stoer, met een majestueus voorkomen. De hond is langer dan hoog, en evenwichtig in verhouding.

Vacht: de vacht is dicht, van gelijke lengte, fijn, kort en hard

Kleur: grijs, blauwgrijs, zwart, bruin en reekleurig. Alle kleuren mogen gestroomd zijn. Kleine witte aftekeningen op borst, buik en aan de tenen zijn toegestaan.

Gebruik
Vroeger werd de Mastino Napoletano gebruikt als vechthond. Tegenwoordig worden de dieren in ItaliŽ gebruikt als verdedigingshond en politiehond. Buiten ItaliŽ gehouden als gezinshond

Gezondheid
In de groeifase zijn de dieren gevoelig voor afwijkingen aan de botten en gewrichten. Op latere leeftijd kunnen de dieren hartproblemen ontwikkelen.

Aard
De Mastino Napoletano is rustig, trouw, aanhankelijk, zeer zelfverzekerd, energiek en dominant. Dit ras is een aangename gezelschapshond.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact