Hier vindt u gegevens over het ras Basset Artésien Normand.

 
 
Ras: Basset Artésien Normand
FCI nummer:034
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Lopende honden
Rasvereniging: Basset Artésien Norman Club Nederland
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  29  - 37 cm   teef: 29  - 37 cm
Gewicht: reu:  15  - 20 kg   teef: 15  - 20 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Basset Artésien Normand is een Franse Brak die gebruikt werd voor de jacht op kleinere wildsoorten, zoals konijnen en hazen. Hij stamt oorspronkelijk af van o.a. de bloedhond en de Bretagnehond. Pas in het latere gedeelte van de negentiende eeuw begon men het ras zuiver te fokken. Men kruiste de twee belangrijkste lijnen; de Bassetvorm van de nu uitgestorven Chien Normand en de nu nog bestaande Chien d'Artois, dit resulteerde in de tegenwoordige Basset Artésien Normand. In 1938 werd het ras erkend door de Société Canine.

Algemene rasbeschrijving
De Basset Artésien Normand is een drijfhond met een zeer fijne neus, volhardend op het spoor. Adellijk van hoofd en bouw.

Vacht
De vacht is glad, kort en dicht ingeplant

Kleur
Driekleur of wit met oranje. De driekleurige hond moet veel geel aan het hoofd hebben, met mantel of platen van haas- of daskleur.

Gebruik
Gehouden voor de jacht op kleinere wildsoorten. Jacht zowel solitair als in meutes.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Basset Artésien Normand is een actieve, levendige, trouwe sociale en vrolijke hond. De dieren hebben veel beweging nodig. De dieren zijn gemakkelijk af te richten en zijn een allemansvriend.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact