Hier vindt u gegevens over het ras Basset Bleu de Gascogne.

 
 
Ras: Basset Bleu de Gascogne
FCI nummer:035
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Lopende honden
Rasvereniging: Nederlandse Brakken Club
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  34  - 42 cm   teef: 34  - 42 cm
Gewicht: reu:  20  - 22 kg   teef: 20  - 22 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Basset Bleu de Gascogne is afkomstig uit de provincie Gascogne aan de zuidwestkust van Frankrijk, dicht bij de Spaanse grens. De honden uit deze streek zijn van het klassieke Franse type en staan aan de oorsprong van de meeste moderne Franse jachthondenrassen. Vanaf 1944 hebben fokkers getracht het ras te homogeniseren met uitstekende werkeigenschappen. Rond de jaren '60 gekruist met de Petit Blue de Gascogne in om het voortbestaan van het ras zeker te stellen. De Basset Bleu de Gascogne is de laagbenige versie van de Grand Bleu de Gascogne en wordt door de jagers zeer gewaardeerd als jachthond en een plezierige gezelschapshond. Hij jaagt vooral op klein wild. Het ras komt buiten het land van herkomst nauwelijks voor.

Algemene rasbeschrijving
De Basset Bleu de Gascogne is een krachtige, laagbenige, langgerekte hond.

Vacht
Dicht ingeplant en niet te fijn van structuur.

Kleur
Blauw of wit met zwarte spikkels of platen, met of zonder zwarte mantel. Rode aftekeningen aan de wangen, snuit benen en binnenkant van de oren.

Gebruik
Gehouden als jachthond voor de kleinere wildsoorten, heeft een zeer vol stemgeluid.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Basset Bleu de Gascogne is vriendelijk, onvermoeibaar, gehoorzaam en gemakkelijk af te richten. De dieren hebben veel beweging nodig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact