Hier vindt u gegevens over het ras Petit Brabançon.

 
 
Ras: Petit Brabançon
FCI nummer:082
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Kleine Belgische honden
Rasvereniging: Club voor Kleine Griffons & Brabandertjes
Land van herkomst:België
Schofthoogte: reu:  20  - 30 cm   teef: 20  - 30 cm
Gewicht: reu:  3  - 4,5 kg   teef: 3  - 5 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Petit Brabançon is een geheel eigen ras met een eigen rasbeschrijving maar heeft dezelfde raskenmerken als de Griffon Bruxellois en de Griffon Belge.
Het is zelfs mogelijk dat ze alledrie binnen één nestje worden geboren. Het enige verschil tussen deze drie rassen zijn de toegestane kleuren en de haarlengte. De meest oorspronkelijke variant van deze drie is de Griffon Bruxellois die rond de 15e eeuw voor het eerst gesignaleerd is op schilderijen De Petit Brabançon is waarschijnlijk ontstaan door kruisingen van de Mopshond met de Affenpinscher en later nog met de Dwergspaniël om een kleiner ras te verkrijgen. Ze werden vroeger gebruikt om klein ongedierte zoals ratten en muizen te verdelgen.

Algemene rasbeschrijving
De Petit Brabançon is een klein, enigszins gedrongen stevig gezelschapshondje. Hij heeft een wat vierkante bouw en heeft korte pootjes. Hij komt zeer innemend over door zijn elegantie en intelligente blik. De leeftijdsverwachting is ongeveer 12-14 jaar.

Vacht
De dichte, halflange vacht is enigszins ruig en stug. De warrelige vacht behoeft een regelmatige borstelbeurt.

Kleur
Black en tan, roodbruin, zwart met roodbruin en zwart komen voor.

Gebruik
Gezelschapshond, vroeger als rattenvanger.

Gezondheid
Patella luxatie komt voor bij dit ras.

Aard
De Petit Brabançon is een zeer sociale hond. Hij is intelligent, vrolijk en aanhankelijk. Hij wil graag zijn baas plezieren op zijn eigen levendige manier. Hij is niet moeilijk opvoedbaar, heel erg speels en hij kan goed met andere huisdieren overweg. Ook kinderen zijn welkom bij de Petit Brabançon, als het maar gezellig is dan doet hij niet moeilijk. Hij is zeer verdraagzaam.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact