Hier vindt u gegevens over het ras Poedel Dwerg.

 
 
Ras: Poedel Dwerg
FCI nummer:172
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Poedels
Rasvereniging: Nederlandse Poedelclub
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  28  - 35 cm   teef: 28  - 35 cm
Gewicht: reu:  6  - 8 kg   teef: 6  - 8 kg
Omschrijving:

Alias
Barbone of Caniche.

Ontstaansgeschiedenis
De Poedel komt oorspronkelijk uit Frankrijk alwaar hij rond de 17e eeuw is ontstaan uit kruisingen tussen de Franse Barbet en Duitse waterhonden. Duitsland heeft het ras op willen eisen maar de FCI heeft Frankrijk als land van herkomst aangemerkt. Er zijn 4 varianten van de Poedel die erg op elkaar lijken maar die in hoogte van elkaar verschillen. De Poedels zijn onderverdeeld in de Dwerg Poedel met een schofthoogte van 28-35 cm, de Middenslag Poedel met een schofthoogte van 35-45 cm, de Standaard poedel met een schofthoogte van 45-60 cm en de Toy Poedel met een maximale schofthoogte van 28 cm.

Algemene rasbeschrijving
De Dwerg Poedel is een harmonisch gebouwd hondje met een lichte en sierlijke gang. Hij heeft een redelijk diepe en brede borst, een korte rug met stevige en gespierde lendenen. De leeftijdsverwachting ligt tussen de 13 en de 15 jaar, dat is een behoorlijke leeftijd voor een hond.

Vacht
De poedel heeft een wollige kroesvacht zeer fijn van structuur. Dit hondje verhaart niet en heeft buiten een regelmatige borstelbeurt weinig vachtverzorging nodig. Een maandelijks tot tweemaandelijks een bezoek aan de hondenkapsalon om het toilet te laten bijwerken volstaat.

Kleur
Zwart, wit, bruin, (zilver) grijs en abrikooskleurig zijn toegestaan. De pigmentatie van de onderliggende huid is dezelfde als de vachtkleur.

Gebruik
Gezelschapshond, jachthond.

Gezondheid
Knieproblemen komen bij de Poedel voor.

Aard
De Dwerg Poedel is erg gesteld op zijn "roedel" waaronder hij het baasje en het gezin rekent. Hij is erg sociaal naar kinderen en andere huisdieren toe. Hij is gek op apporteerspelletjes waarbij zijn jachtinstinct weer boven komt. Hij is vrolijk en trouw en heeft een plezierig karakter.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact