Hier vindt u gegevens over het ras Pointer.

 
 
Ras: Pointer
FCI nummer:001
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Britse en Ierse Staande honden en Setters
Rasvereniging: Nederlandse Pointer Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  63  - 68 cm   teef: 61  - 66 cm
Gewicht: reu:  25  - 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Pointer is een Engels ras. De Pointer stamt af van Spaanse, Franse en Italiaanse kortharige vogelhonden. Dankzij schilderijen weet men dat er in de vijftiende eeuw als pointerachtige honden in ItaliŽ voorkwamen. Waarschijnlijk bevat de Pointer ook elementen van de Engelse, kortharige zogenoemde setting spaniŽls. In het begin van de achttiende eeuw nam het aantal Pointers in Engeland aanzienlijk toe. William Arkwright is de kenner van Pointers en heeft het ras destijds veredeld en was aan het einde van de 19e eeuw een vooraanstaande fokker in Engeland. Zijn honden vormden de basis voor de Scandinavische fok.

Algemene rasbeschrijving
De Pointer is een symmetrisch en harmonisch gebouwde hond met edele lijnen. Hij is snel, heeft een goed uithoudingsvermogen en een vriendelijke manier van doen.

Vacht: gelijkmatige beharing op het lichaam, korte, fijne, harde en gladde ondervacht.

Kleur: meest voorkomend zijn geel met wit, oranje met wit, leverkleurig met wit en zwart met wit. Eenkleurig of driekleurig is eveneens toegestaan.

Gebruik
Jachthond bij uitstek. Ook gehouden als gezelschapshond

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Pointer is een vriendelijke, betrouwbare en aanhankelijke hond. Gaat goed om met soortgenoten en stelt zich vriendelijk op tegenover kinderen en onbekende mensen. Geschikt als huishond voor een sportieve en actieve baas.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact