Hier vindt u gegevens over het ras Basset Hound.

 
 
Ras: Basset Hound
FCI nummer:163
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Lopende honden
Rasvereniging: Nederlandse Basset Hound Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  33  - 38 cm   teef: 33  - 38 cm
Gewicht: reu:  30  - 40 kg   teef: 30  - 40 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Basset Hound is afkomstig uit Engeland. Het ras stamt af van de Franse laagbenige Bassetrassen, die in de jaren tachtig van de negentiende eeuw in Engeland werden ingevoerd. Men kruiste de Engelse Bloedhond in en kreeg daardoor een iets zwaarder hoofd. De Basset Hound is een langzaam drijvende hond en past goed in natuurlijk gebied met struikgewas en kreupelhout. Hij geeft een luide blaf. De Basset Hound is bovendien gewaardeerd als gezelschapshond en komt overal ter wereld voor. In 1887 werd het ras door de Engelse Kennel Club erkend. Kenmerkend voor dit ras is het zorgelijke uiterlijk en het milde en vriendelijke karakter.

Algemene rasbeschrijving
De Basset Hound is een laagbenige, grote, substantievolle jachthond. Is evenwichtig en krachtig van bouw en heeft een groot uithoudingsvermogen en zware botten.

Vacht
De vacht is kort, dicht en glad.

Kleur
Driekleurig; zwart, wit en rood. Tweekleurig; rood en wit.

Gebruik
Van oudsher gehouden voor de drijfjacht met meerdere honden tegelijk. in het buitenland nog veel ingezet voor de jacht op hazen en konijnen. In Nederland vrijwel uitsluitend als huishond gehouden.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Basset Hound is moedig, vasthoudend, rustig, eigenwijs en ongehoorzaam. De dieren hebben veel beweging nodig en zijn lief voor kinderen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact