Hier vindt u gegevens over het ras Riesenschnauzer.

 
 
Ras: Riesenschnauzer
FCI nummer:181
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Pinschers en Schnauzers
Rasvereniging: Nederlandse Schnauzer Club
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  60  - 70 cm
Gewicht: reu:  35  - 45 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Riesenschnauzer is een Duits ras dat zijn naam dankt aan het woord ‘riese’ dat ‘reuze’ betekent. Dit ras is ontstaan, in Württemberg, uit kruisingen met Beierse veedrijvers honden, ruwharige Beierse herderhonden, Duitse dog en de Schnauzer. Het doel was om een hond te creëren de het vee kon transporteren. Door intensivering van de veeteelt nam de interesse voor dit type werkhonden af en stierf het ras bijna uit. In 1925 werd het ras in Duitsland als werkras geregistreerd. Daarna is hij ontwikkeld tot een uitstekende waakhond, die de politie en het leger goede diensten bewijst.

Algemene rasbeschrijving
De Riesenschnauzer is een statige, robuuste, onverschrokken, beweeglijke en bijna vierkant gebouwde hond met een goed uithoudingsvermogen.

Vacht: de bovenvacht is ruw, hard en dicht. De ondervacht is ook dicht. Ruige wenkbrauwen en baard

Kleur: De FCI erkend twee verschillende kleurslagen:
- zuiver zwart
- peper en zout

Gebruik
Vroeger worden de dieren gebruikt als veedrijver, tegenwoordig gehouden als werkhond en gezinshond.

Gezondheid
Bij dit ras komt heupdysplasie voor.

Aard
De Riesenschnauzer is goedaardig, rustig, lief voor kinderen, speels, evenwichtig, trouw, zelfverzekerd en belastbaar. De dieren zijn relatief gemakkelijk op te voeden, maar wantrouwend tegenover vreemden. De dieren hebben de neiging om zich sterk aan de baas te hechten.


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact