Hier vindt u gegevens over het ras Shar Pei.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Shar Pei
FCI nummer:309
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Shar Pei Club Nederland
Land van herkomst:China
Schofthoogte: reu:  44  - 51 cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Shar Pei is een oud Chinees ras. De dieren werden gebruikt als jachthond op wilde zwijnen en waakhond voor het vee maar ook als vechthond. Hoe oud dit ras is, is niet geheel bekend. Echter op kunstvoorwerpen uit de Han dynastie werden dergelijke honden al afgebeeld. Oorspronkelijk komt dit ras uit de omgeving van Guangzhou, Zuidoost China. Shar Pei betekent ‘zand huid’ en verwijst naar de bijzondere huid van dit ras. Dit ras was in 1947 bijna uitgestorven omdat de hondenbelasting in China belachelijk hoog was. De meeste honden werden daarom, volgens Chinese traditie, opgegeten. Hij is verwant met de Chow-Chow, en komt inmiddels over de gehele wereld voor.

Algemene rasbeschrijving
De Shar Pei is een vierkant gebouwde, compacte en een gemiddeld grootte hond. De rimpels op de schedel en schoft zijn kenmerkend voor dit ras

Vacht: de bovenvacht is kort, hard en borstelig. De vacht is recht en van het lichaam afstaand. De dieren hebben geen ondervacht.

Kleur: alle egale kleuren zijn toegestaan, behalve wit.

Gebruik
Vroeger werd de Shar Pei gebruikt als vecht-, waak- en jachthond. Tegenwoordig gehouden als gezelschapshond

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op het voorkomen van entropion en gewrichtsproblemen.

Aard
De Shar Pei is rustig, zelfstandig, trouw, zelfverzekerd, intelligent en gereserveerd tegenover vreemden. Door de huid van de dieren hebben ze hier veel aandacht en verzorging voor nodig. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf van dit ras. Dit ras heeft middelmatige beweging nodig.






Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact