Hier vindt u gegevens over het ras Slovensky Cuvac.

 
 
Ras: Slovensky Cuvac
FCI nummer:142
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en Azi
Land van herkomst:Slowakije
Schofthoogte: reu:  62 cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Alias : Slowaakse Tchouvatch, Slowaakse Herdershond, Tatra Tchouvatch

Ontstaansgeschiedenis
De Slovensky Cuvac, een oud ras, is ontstaan in het Tatragebergte tussen Slowakije en Polen. Hier fungeert dit ras al honderden jaren als waak- en herdershond. Dit moedige ras stond er om bekend om grote predatoren als de wolf, die de kudden bedreigen, onverschrokken aan te vallen. Cuvac betekend luisteren in het Slowaaks. De voorouders van de Slovensky Cuvac zijn de grote Aziatische herdershonden. Er is veel verwantschap met rassen als de Berghond van de Maremmen en Abruzzen en Kuvasz. Dit ras werd in 1964 door de FCI erkend. Het is een typische gebruikshond, in het land van oorsprong, die men nog niet veel ziet in Nederland.

Algemene rasbeschrijving
De Slovensky Cuvac is een grote, krachtige, forse hond met een dikke, witte vacht

Vacht: de vacht is dicht, met dekhaar en onderhaar. Het dekhaar is 5 - 15 cm lang, de onderwol is fijn en weelderig. De vacht is licht golvend.

Kleur
Wit

Gebruik
De Slovensky Cuvac wordt gebruikt als waak- en herdershond

Gezondheid
Bij dit ras komen geen specifieke gezondheidsproblemen voor.

Aard
De Slovensky Cuvac is zeer moedig, schrander, alert, waaks, levendig en trouw. Hij is zeer geschikt als werkhond. De meningen zijn echter verdeeld of dit een goede gezinshond kan zijn.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact