Hier vindt u gegevens over het ras Spinone Italiano.

 
 
Ras: Spinone Italiano
FCI nummer:165
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging: Niet bekend
Land van herkomst:ItaliŽ
Schofthoogte: reu:  60  - 70 cm   teef: 58  - 65 cm
Gewicht: reu:  32  - 37 kg   teef: 28  - 32 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Spinone Italiano is afkomstig uit ItaliŽ. Wordt verondersteld in het Romeinse tijdperk tot ontwikkeling te zijn gekomen net zoals dat bij de Bracco Italiano het geval was. Heeft door kruisingen met witte doggen in ItaliŽ zijn huidige vorm te hebben gekregen. In ItaliŽ werd het ras vooral gebruikt voor de jacht in moerasrijk en bosrijk gebied. Het is een bijzonder gehard ras, dat zonder problemen in diep water springt of een braambos inloopt. Hij is zacht in de mond en is zowel staande als apporterende hond. Het is een vriendelijke hond met uitstekende werkeigenschappen.

Algemene rasbeschrijving
De Spinone Italiano is vierkant van bouw met sterke botten en goed ontwikkelde spieren. Hij heeft een opvallend Ďdenkergezichtí met een bijna menselijke uitdrukking en lange oren.

Vacht
De vacht is ruwharig

Kleur: wit met oranje of kastanjekleurige vlekken, kastanjebont of gemengd. Driekleurig is niet toegestaan.

Gebruik
Prima gebruikshond met een scherpe neus, staat uitstekend voor en is een goede apporteur. Hij is robuust en weersbestendig en gaat graag te water. In minder mate gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Fokdieren worden onderzocht op het voorkomen van heupdysplasie.

Aard
De Spinone Italiano is een bijzonder vriendelijke en aanhankelijke hond die graag bij de mensen is. Hij is gewillig, gehard, geduldig en gezellig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact