Hier vindt u gegevens over het ras Staffordshire Bull Terriėr.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Staffordshire Bull Terriėr
FCI nummer:076
Rasgroep:Terriėrs
Sectie:Bull Terriėrs
Rasvereniging: Staffordshire Bull Terrier Club Nederland
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  35,6  - 40,6 cm
Gewicht: reu:  12,7  - 17,3 kg   teef: 10,9  - 15,4 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Staffordshire Bull Terriėr is een oud Engels ras, waarover al in de 18de eeuw wordt geschreven. Ontstaan uit kruisingen tussen de Bulldog en terriėrrassen, gebruikt ‘Bull & Bear baitings’, gevechten tussen honden en stieren en/of beren. De terriėrrassen zijn ingekruist om deze honden beweeglijker en agressiever te maken. Omdat bij de erkenning van dit ras, in 1935, de naam Bull Terriėr al vergeven was, gaf men het voorvoegsel Staffordshire, de Engelse mijnstreek, waar vechtsport met honden destijds populair was.

Algemene rasbeschrijving
De Staffordshire Bull Terriėr is een compacte, krachtige en harde hond. De dieren zijn zwaar gespierd, maar tevens lenig en wendbaar.

Vacht
Glad, kort en dicht op de huid liggend.

Kleur
Rood, reekleurig, wit, zwart of blauw, of een van deze kleuren met wit.

Gebruik
Vroeger gebruikt als vechthond, tegenwoordig gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Staffordshire Bull Terriėr is moedig, vasthoudend, schrander, aanhankelijk, betrouwbaar, speels en mensvriendelijk. Hoewel zijn achtergrond niet verdwenen is, is de Staffordshire Bull Terriėr een lief dier voor zijn eigen gezin. De meeste dieren geven geen blijk van onbetrouwbaarheid tegenover mensen. De combinatie van vriendelijkheid voor eigen mensen en zijn kalmte maken dit ras tot een prettige huisgenoot.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact