Hier vindt u gegevens over het ras Beauceron.

 
 
Ras: Beauceron
FCI nummer:044
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Beauceronclub Nederland
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  65  - 70 cm
Gewicht: reu:  30  - 50 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Beauceron werd door boeren en herders al honderden jaren gebruikt als herdershond en waakhond. Deze Franse hond, die in vele kleuren en haarvariėteiten voorkwam, werd ‘chien de la plains’ genoemd; hond van de vlakte. Door de grote variėteit in het ras heeft men in 1863 het langharige type benoemd naar de streek Brie en de kortharige naar de streek Beauce. Op dit moment wordt de naam Beauceron het meest gebruikt. In de 19e eeuw werden er nog twee verschillende variėteiten onderscheiden, echter het uiterlijk en de mentaliteit van de hond zijn over de jaren heen gestabiliseerd. De hond heeft zijn oorspronkelijke werkvermogen wel behouden. De Beauceron is tamelijk zeldzaam.

Algemene rasbeschrijving
De Beauceron is een grote, krachtige en robuuste hond die goed gebouwd en gespierd is. Hij heeft dubbele Hubertusklauwen aan zijn achterbenen.

Vacht
Krachtig, kort, grof en vlak aanliggende vacht van circa 3-4 cm lang. Muisgrijs kort onderhaar, lichte bevedering aan de achterkant van de dijbenen en onder de staart.

Kleur
Zwart, zwart met tan, wildkleur met zwarte punten, grijs, grijs met zwart gevlekt.

Gebruik
De Beauceron wordt gebruikt als herdershond en als gezinshond

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie en de dieren moeten hebben voldaan aan een rasgedragstest.

Aard
Het ras is een prima intelligente en gehoorzame werkhond en een kan bijvoorbeeld een uitstekende politiehond zijn. Eigenaren moeten er op bedacht zijn dat de dieren niet te fel worden. Verder is de Beauceron een hond zonder vrees en is sterk gehecht aan zijn baas. Als de dieren goed zijn gesocialiseerd kunnen zij ook goed omgaan met andere huisdieren en kinderen.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact