Hier vindt u gegevens over het ras Tibetaanse Mastiff.

 
 
Ras: Tibetaanse Mastiff
FCI nummer:230
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Tibetaanse Mastiff Club
Land van herkomst:Tibet
Schofthoogte: reu:  cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Alias : Do-Khyi

Ontstaansgeschiedenis
De Tibetaanse Mastiff kom van oorsprong uit Centraal-AziŽ, met name Tibet, en is sinds de oudheid bekend. Men vermoed dat dit ras ene van de oudste hondenrassen op aarde is. De Tibetaanse Mastiff is waarschijnlijk de voorvader van vele berghonden en andere Europese doggensoorten, en stamt direct van de Molossers af. De dieren werden vroeger gebruikt om dorpen en vee te verdedigen tegen plunderaars en roofdieren. De Tibetaanse Mastiff komt tegenwoordig in heel Europa voor. Nederland heeft van het begin van de introductie van het ras in Europa een vooraanstaande rol gespeeld

Algemene rasbeschrijving
De Tibetaanse Mastiff is krachtig, goed gebouwd en heeft zware botten.

Vacht: reuen hebben een dikkere vacht dan teven. De bovenvacht is lang, dik, fijn en recht. De ondervacht is zeer weelderig.

Kleur: zwart met bruin, zwart, grijs en grijs met bruin of goudkleurig. Minimale witte aftekeningen op de voeten zijn toegestaan.

Gebruik
Vroeger werden de dieren gebruikt als waakhond, tegenwoordig wordt dit ras als gezelschapsdier gehouden.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Tibetaanse Mastiff is onafhankelijk, rustig, moedig en de dieren hebben een goed geheugen. Het is een uitstekende waakhond, die goedaardig is tenzij hij wordt uitgedaagd. De dieren hebben een hele eigen wil. Door hun karakter zijn zij niet gemakkelijk op te voeden. Hou hier dus rekening mee wanneer u aanschaf overweegt.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact