Hier vindt u gegevens over het ras Welsh Corgi Pembroke.

 
 
Ras: Welsh Corgi Pembroke
FCI nummer:039
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Nederlandse Welsh Corgi Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  25.4  - 30.5 cm
Gewicht: reu:  10  - 12 kg   teef: 10  - 11 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Welsh Corgi Pembroke is afkomstig uit de streek Pembrokeshire in Zuid-Wales. Dit ras werd gebruikt voor het drijven en hoeden van runderen en pony's. De Welsh Corgi had als taak het vee onder controle te houden door het vee in de hakken te bijten. Dit wordt Ďheelení genoemd. De naam Corgi betekent dwerghond. De voorouders van dit ras zijn waarschijnlijk de Vastgotaspets uit Zweden, die door de Vikingen werden geÔntroduceerd. In 1928 werd dit ras officieel erkent door de Britse kennel Club. De Welsh Corgi werd rond 1934 opgedeeld in twee variŽteiten; de Pembroke en de Cardigan. Voor 1934 was het nog normaal om de twee variŽteiten met elkaar te kruisen. De Pembroke is iets kleiner dan de Cardigan. De Pembroke is minder rustig dan de Cardigan.

Algemene rasbeschrijving
De Welsh Corgi Pembroke is een stoere, laaggestelde, krachtige, robuuste, levendige kleine herdershond. Het lichaam is middelmatig lang. De meeste dieren worden met een lange staart geboren, incidenteel worden varieteiten met een korte staart gefokt.

Vacht
De vacht is matig lang en recht. De ondervacht is dicht.

Kleur
Eenkleurig rood, sable, reekleurig, zwart en tan. Witte aftekeningen op benen, hals en borst zijn toegestaan.

Gebruik
De Welsh Corgi Pembroke wordt gebruikt als herdershond en gezinshond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van erfelijke oogafwijkingen.

Aard
De Welsh Corgi Pembroke is pittig, brutaal, afhankelijk, toegewijd, energiek, intelligent, leert snel, onvermoeibaar en soms dominant. Dit ras kan goed met kinderen, echter dieren dienen met respect te worden behandeld. Deze dieren binden zich snel aan het eigen gezin. De Welsh Corgi Pembroke kan zich gemakkelijk aanpassen, men moet er echter wel om denken dat het een herdershond betreft, en voldoende beweging nodig heeft.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact