Hier vindt u gegevens over het ras West Highland White Terriėr.

 
 
Ras: West Highland White Terriėr
FCI nummer:085
Rasgroep:Terriėrs
Sectie:Dwerg Terriėrs
Rasvereniging: West Highland White Terrier Club Nederland
Land van herkomst:Schotland
Schofthoogte: reu:  28 cm
Gewicht: reu:  9 kg   teef: 7 kg
Omschrijving:

Alias : Westie

Ontstaansgeschiedenis
De West Highland White Terriėr komt van oorsprong uit Argyle, Schotland. Door selectie van de witte pups van de Cairn terriėrs is dit ras ontstaan. In het begin werden de dieren genoemd naar de landgoederen waar ze werden gefokt: Roseneath en Poltalloch. De eerste rasvereniging werd in Engeland opgericht. In 1907 werd dit ras in Groot Brittaniė erkend en de eerste rasvereniging werd in 1905 opgericht Nu één van de populairste Terriėrrassen.

Algemene rasbeschrijving
West Highland White Terriėr is een kleine, robuuste, stevige, compacte en sportieve terriėr met een groot zelfvertrouwen en een ondeugende uitstraling.

Vacht
De bovenvacht bestaat uit hard haar, ongeveer 5 cm lang, vrij van krullen. De ondervacht lijkt op bont en is kort, zacht en dik

Kleur
Wit

Gebruik
Oorspronkelijk gefokt voor de jacht op de vos en de das, maar ook voor het verdelgen van ongedierte op en rond het erf. Nu een bijzonder populaire gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras komen huidproblemen en patella luxatie regelmatig voor. Ook ziekte van Calvé Legg-Perthes komt voor.

Aard
West Highland White Terriėr is aanhankelijk, vrolijk en heeft veel zelfvertrouwen. Houdt er rekening mee dat de West Highland White Terriėr een echte hond is met zowel karaktereigenschappen van ‘kleine hondjes’ als dat van terriėrs. De Westie moet consequent worden opgevoed. De West Highland White Terriėr past zich goed aan het gezinsleven aan, mits regelmatig uitgelaten. De dieren zijn gek op spelletjes.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact