Hier vindt u gegevens over het ras White Swiss Shepherd Dog.

 
 
Ras: White Swiss Shepherd Dog
FCI nummer:347
Rasgroep:(nog) niet erkende rassen
Sectie:
Rasvereniging: Witte Herder Vereniging Nederland
Land van herkomst:Zwitserland
Schofthoogte: reu:  cm
Gewicht: reu:  kg
Omschrijving:

Alias : Witte Herder, Amerikaans-Canadese Herder

Ontstaansgeschiedenis
De White Swiss Shepherd Dog is in Canada en Amerika ontstaan uit witte Duitse Herders; omdat sinds 1933 er geen wit meer is toegestaan als kleur van de Duitse Herder. Vanuit Amerika en Canada is de White Swiss Shepherd Dog in de tachtiger jaren opnieuw ge´ntroduceerd in Europa. In Zwitserland werd dit ras in 1991 als eerste erkend. In 1997 werd er door Zwitserland een rasstandaard opgesteld. De FCI heeft in 2002 dit ras voorlopig erkend onder nummer 347, met als land van oorsprong Zwitserland. Dit ras is een uitgesproken gezins- en gebruikshond met eigenschappen van de Duitse Herder als waaks, opgewekt en snel lerend.

Algemene rasbeschrijving
De White Swiss Shepherd Dog is krachtige, gespierd, middelgroot en heeft staande oren. Hij is rechthoekig van formaat, middelzwaar gebouwd en heeft een elegante, harmonische en vloeiende belijning.

Vacht
De Witte Herder heeft stokhaar of langstokhaar dat dicht tegen het lichaam aanligt. Heeft een rijke wollige ondervacht.

Kleur
Wit

Gebruik
Gezinshond en gebruikshond

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De White Swiss Shepherd Dog is temperamentvol zonder nervositeit, opmerkzaam, waakzaam, evenwichtig en in eerste instantie voorzichtig ten opzichte van onbekende zaken. De dieren zijn vriendelijk naar bekenden, tegenover vreemden gereserveerd en hebben geen angst of agressie.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact