Hier vindt u gegevens over het ras Braziliaanse Terrier.

 
 
Ras: Braziliaanse Terrier
FCI nummer:341
Rasgroep:TerriŽrs
Sectie:Grote en middenslag Terriers
Rasvereniging: Niet bekend
Land van herkomst:BraziliŽ
Schofthoogte: reu:  35  - 40 cm   teef: 33  - 38 cm
Gewicht: reu:  8  - 10 kg   teef: 6  - 10 kg
Omschrijving:

Alias
TerriŽr Brasileiro of Fox Paulistinha

Ontstaansgeschiedenis
De Braziliaanse TerriŽr is ontstaan in de 19e eeuw door kruisingen van de Europese Jack Russell en Fox TerriŽrs met Braziliaanse TerriŽrs. Aan het begin van de 19e eeuw kwamen jonge Brazilianen naar Frankrijk of Groot-BrittanniŽ om te studeren aan Universiteiten. Vaak raakten de studenten tijdens de langdurige studies verliefd, verloofd en getrouwd. Zo is de theorie ontstaan dat deze Braziliaanse studenten na hun studie terugkeerden naar hun eigen land met hun nieuwe geliefde die haar kleine Jack Russell of Fox TerriŽr meenam naar het thuisland van haar echtgenoot. Teruggekeerd in BraziliŽ is door diverse kruisingen met plaatselijk gehouden honden de Braziliaanse TerriŽr ontstaan.

Algemene rasbeschrijving
De Braziliaanse TerriŽr is een energiek en temperamentvol ras. Het is een echt gezelschapsdier en een ondernemende speelkameraad. De Braziliaanse TerriŽr is ook als waakhond erg geschikt. Hij heeft de specifieke TerriŽreigenschap om zijn lengte te vergeten in bijzijn van grotere honden of vreemden en net te doen alsof hij dezelfde lengte heeft. De Braziliaanse TerriŽr is in tegenstelling tot wat zijn formaat doet vermoeden geen schoothond, en gek op lange wandelingen. Gemiddelde leeftijdsverwachting is 12 - 14 jaar.

Vacht
De korte gladharige vacht in overwegend wit met vlekken in bruin of zwart heeft niet veel verzorging nodig. Tijdens de rui is af en toe een borstelbeurt om de losse haren te verwijderen geen overbodige luxe.

Kleur
Overwegend wit met vlekken in bruin of zwart.

Gebruik
Voornamelijk als gezelschapshond en speelkameraad bij jonge gezinnen.

Gezondheid
Er zijn geen specifieke erfelijke afwijkingen bekend

Aard
De Braziliaanse TerriŽr is een pittig, energiek maar vriendelijk dier met kwajongensachtige streken. Hij is trouw en waaks.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact