Hier vindt u gegevens over het ras Boomer.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Boomer
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Bichons en verwante rassen
Rasvereniging:
Land van herkomst:
Schofthoogte: reu:  21  - 35 cm   teef: 20  - 35 cm
Gewicht: reu:  3  - 8 kg   teef: 2,5  - 7 kg
Omschrijving:

De Boomer is officieel niet door de FCI erkend als ras

Ontstaansgeschiedenis
Over de geschiedenis van de Boomer is niet heel erg veel bekend. De Boomer is een kruising van twee kleine rashonden; bijv Maltezer x Shih Tzu of Lhasa Apso x Maltezer. Andere varianten tussen witte (Maltezer, Bolognezer en Bichon Frise) en gekleurde (Shih Tzu, Lhasa Apso en Leeuw-) hondjes worden Boomer-hondjes genoemd.

Algemene rasbeschrijving
De Boomer is een vrolijke gezelschapshond. Hij is leergierig, spontaan, intelligent en volgzaam. Het is een makkelijk opvoedbare hond, mits consequent wordt gehandeld. Hij neemt genoegen met 3 maal een kleine wandeling, is niet veeleisend. Als er bezoek komt blaft hij uit enthousiasme, het is echter geen waakhond. De Boomer is een echt gezelligheidsdier en erg aanhankelijk. Hij ligt het liefst op de voeten van de baas.

Vacht
De zijdeachtige vacht kan in veel kleurvarianten voorkomen en heeft flink wat verzorging nodig. Ook indien de vacht kort wordt gehouden is een dagelijkse borstelbeurt gewenst om klitten te voorkomen.

Kleur
Veel kleurvarianten zijn mogelijk, twee- en driekleurig wit, zwart, bruin en goudbruin komen voor.

Gebruik
De Boomer is als vrolijke gezinshond op zijn best. Hij vind het heel gezellig als iedereen thuis is, hij zit graag op schoot. Ook speelt hij graag; balspelletjes zijn goed aan hem besteed. Hij is leergierig, intelligent, lief voor kinderen. Tegenover andere honden is de Boomer sociaal, als ze met katten in huis opgroeien kunnen ze ook met katten overweg. Let op als er een kattenluik is bevestigd; de Boomer past daar doorheen en als er geen afgesloten tuin is zoekt hij graag de vrijheid op. Hij heeft voldoende aan drie maal daags een blokje om, af en toe een dagje strand of bos vind hij natuurlijk net als alle andere honden geweldig.

Gezondheid
Het indalen van de testikels bij reutjes is een attentiepunt. Soms dalen ze niet goed in het scrotum in.

Aard
De aard van de Boomer is vriendelijk, leergierig, spontaan. Hij is tolerant en past zich gemakkelijk aan de baas aan.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact