Hier vindt u gegevens over het ras Belgische Herder (Tervuerense Herder).

 
 
Ras: Belgische Herder (Tervuerense Herder)
FCI nummer:015
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden
Land van herkomst:BelgiŽ
Schofthoogte: reu:  62 cm   teef: 58 cm
Gewicht: reu:  28 kg
Omschrijving:

Belgische Herder
Aan het einde van de 19e eeuw waren er in BelgiŽ een groot aantal honden zonder duidelijke afkomst. Door een duidelijke indeling te maken zijn er binnen het ras Belgische Herder vier variŽteiten ontstaan, namelijk de Tervuerense Herder, Laekense Herder, Mechelse Herder en de Groenendaeler. Deze variŽteiten worden apart gefokt. Ze verschillen duidelijk van uiterlijk, karakter en hebben licht verschillende werkeigenschappen. Volgens de rasstandaard van de FCI zijn deze vier variŽteiten geen verschillende rassen. Ze behoren dus allen tot het ras ĎBelgische herderí en zijn ondergebracht bij FCI nummer 15. Vaak neemt men aan dat het bij de bovengenoemde variŽteiten om verschillende rassen gaat.

Ontstaansgeschiedenis
De Tervuerense Herder komt uit Tervueren bij Brussel. Ze staan dicht bij de Duitse Herder qua afstamming

Algemene rasbeschrijving
De Tervuerense Herder is middelmatig groot, harmonieuze en evenredig gebouwd. Deze dieren hebben attent en waakzaam gedrag. Het ras is bestand tegen alle weersomstandigheden en verblijft graag buiten.

Kleur
Rood, bruingrijs gemÍleerd en alle schakeringen van bruin tot grijs. Ze hebben een zwart masker

Gebruik
De Tervuerense Herder wordt gebruikt als herdershond, waakhond en gezinshond. De dieren presteren goed bij africhtingproeven.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Tervuerense Herder is alert, sterk, stoer, actief, intelligent, zeer waaks, beschermend, verstandig en levendig. Dit ras heeft een consequente opvoeding met zachte hand nodig anders worden de dieren mogelijk onwillig.


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact