Hier vindt u gegevens over het ras Amerikaanse Bulldog.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Amerikaanse Bulldog
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging:
Land van herkomst:Verenigde Staten
Schofthoogte: reu:  57,5  - 67,5 cm   teef: 52  - 65 cm
Gewicht: reu:  35  - 43 kg   teef: 27  - 38 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Rond de 18e eeuw werd de Engelse Bulldog naar de Verenigde Staten ge´mporteerd, waaruit de Amerikaanse Bulldog gefokt werd. De Amerikaanse Bulldog werd vroeger veel gebruikt voor veedrijven en bescherming van jager en kudde tegen stropers en wolven. Vroeger was hij ook heel populair bij stierengevechten (zgn. Bull-Baiting) omdat de Amerikaanse Bulldog op commando van zijn baas alle dieren waar hij tegenover werd gezet aanviel; en vervolgens vocht totdat hij er zelf bij neer viel. Na de tweede wereldoorlog dreigde dit ras uit te sterven maar liefhebbers hebben door gericht fokken het voortbestaan verzekerd.

Algemene rasbeschrijving
Het is niet voor iedereen een geschikte hond; vooral de socialisatieperiode moet goed verlopen. Hij heeft een duidelijke, gestructureerde en evenwichtige opvoeding nodig omdat het een zeer sterke en dominante hond is. Als de baas solide in zijn schoenen staat dan heeft men een geweldige hond aan de Amerikaanse Bulldog.
Hij gaat voor zijn baas en het gezin (inclusief dieren die tot de huishouding behoren) door het vuur en is zeer waaks. De Amerikaanse Bulldog is vriendelijk, levendig, goed voor kinderen en intelligent. Hij wil graag "werken" en heeft vrij veel beweging nodig, een aantal keer per dag een blokje om is beslist te weinig beweging. Hij is over het algemeen gek op "apporteer"-spelletjes.

Vacht
Alle combinaties kleuren van de korte gladharige vacht zijn, met uitzondering van effen zwart en driekleurig, toegestaan.
De vacht kan af en toe worden geborsteld om de overtollige losse en dode haren te verwijderen.

Gebruik
De Amerikaanse bulldog wordt voornamelijk gebruikt als werk- en waakhond.

Gezondheid
Niet goed ingedaalde testikels komen voor. Incidenteel doofheid.

Aard
Het is een goedaardige maar sterk dominante hond. Dit laatste moet niet onderschat worden. Hij gaat voor zijn eigen "roedel" door het vuur.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact