Hier vindt u gegevens over het ras Bergamasco.

 
 
Ras: Bergamasco
FCI nummer:194
Rasgroep:Herdershonden en Veedrijvers
Sectie:Herdershonden
Rasvereniging: Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en AziŽ
Land van herkomst:ItaliŽ
Schofthoogte: reu:  60  - 62 cm
Gewicht: reu:  31  - 37 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Bergamasco is een sterke, gespierde herdershond met een opvallende vacht en stamt af van de Briard en andere herdershonden als de Puli en de Komondor. Enkele tientallen jaren geleden kwam hij enkel nog voor in de bergstreken van het Noord-Italiaanse Bergamo en omliggende gebied. In dit ruige gebied zijn hond en herder vaak op elkaar aangewezen, dit schept een sterke band wat ook nu nog terugkomt in zijn karakter. De Bergamasco kan niet alleen goed presteren als herdershond maar ook als waakhond.

Algemene rasbeschrijving
De Bergamasco is middelgroot, iets rechthoekig en zeer robuust. Door zijn dikke vacht is hij goed beschermd tegen alle weersinvloeden.

Vacht
De dieren hebben zachte, zeer lange, en golvende vervilte slierten haar. En hebben een korte en dichte ondervacht.

Kleur
Uniform grijs of gevlekt, izabelkleurig met fawn-kleurige aftekeningen, uniform zwart. Witte aftekeningen zijn toegestaan, maar mogen niet meer dan ca. 20% van de vacht beslaan.

Gebruik
De Bergamasco wordt gebruikt als herdershond, waakhond en gezinshond.

Gezondheid
Incidenteel komt heupdysplasie voor bij deze dieren

Aard
Het is een stabiele hond met een moedig, intelligent en vriendelijk karakter. Door zijn oorsprong is het een ras dat graag buiten is. De Bergamasco is eenkennig en hecht zich snel aan de gezinsleden


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact