Hier vindt u gegevens over het ras Harrier.

 
 
Ras: Harrier
FCI nummer:295
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Zweethonden
Rasvereniging:
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  48  - 55 cm   teef: 48  - 53 cm
Gewicht: reu:  22,5  - 34 kg   teef: 22,5  - 34 kg
Omschrijving:

Alias
Lopende hond of Brak.

Ontstaansgeschiedenis
De Franse HarriŽr is aan het begin van de 19e eeuw ontstaan door kruisingen met de Foxhound en de Beagle. De HarriŽr zit er een beetje tussenin maar heeft het meeste weg van de Foxhound alhoewel deze iets groter is. Deze Brak werd aanvankelijk gebruikt voor de algemene jacht maar was niet bijzonder snel. Hij bleek zeer geschikt voor de hazenjacht doordat hij de eigenschap van dit dier doorzag dat in een weide kring rennend terugkeerde naar zijn vertrouwde territorium waar de HarriŽr dan klaar stond om toe te slaan. In Wales, Ierland en Groot-BrittanniŽ zijn naar schatting nog zoín tiental raszuivere HarriŽrs die nog steeds dient voor de jacht. Het is een niet veelvoorkomend ras.

Algemene rasbeschrijving
De gespierde HarriŽr is een sterke middelgrote, maar toch lichtgebouwde hond. Hij heeft een goede neus en functioneert uitstekend in een jachtroedel. Hij is niet bijzonder snel maar heeft een enorm uithoudingsvermogen. De leeftijdsverwachting is ongeveer 11-12 jaar.

Vacht
De HarriŽr heeft een korte, gladde en dichte beharing. Hij moet regelmatig worden geborsteld om de losse haren te verwijderen.

Kleur
De HarriŽr is driekleurig wit, zwart en bruin (roodbruin/oranje) waarbij bruin vaak de overheersende kleur is.

Gebruik
Jachthond (voornamelijk hazenjacht) en gezelschapshond.

Gezondheid
Er zijn geen rasspecifieke gezondheidsproblemen bekend.

Aard
Deze expressieve hond is opgewekt en zachtaardig. De HarriŽr kan goed met kinderen omgaan en ook andere huisdieren moeten geen problemen opleveren. Hij wil graag werken voor de baas, is aanhankelijk en actief. Hij heeft veel beweging nodig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact