Hier vindt u gegevens over het ras Berner Sennenhond.

 
 
Ras: Berner Sennenhond
FCI nummer:045
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Zwitserse Sennenhonden
Rasvereniging: Vereniging De Berner Sennenhond
Land van herkomst:Zwitserland
Schofthoogte: reu:  64 cm
Gewicht: reu:  40  - 55 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Berner Sennenhond is de bekendste van de vier Zwitserse Berghonden (‘sennen’ betekent boerderij of sennenhut). Dit ras is vernoemd naar plaats van herkomst, namelijk Bern. Dit oude ras, stamt af van de grote, zware doggen die de Romeinen geďntroduceerd hebben. Uit deze honden ontwikkelde zich de plaatselijke variëteiten, die door de boeren als veedrijver, herders-, trek- en waakhond werden gebruikt. De Rottweiler en New Foundlander zijn verwant aan dit ras.

Algemene rasbeschrijving
De Berner Sennenhond is groter dan gemiddeld, krachtig, sterk en tot werken bereid

Vacht
De vacht is lang, zacht en recht of licht gegolfd.

Kleur
Diep zwarte basiskleur, met bruinrode aftekeningen op de wangen, boven de ogen, op de borst en alle benen. Witte, kleine tot middelgrote aftekeningen op het hoofd en een witte borstvlek. Witte voeten en staartpunt zijn gewenst.

Gebruik
De Berner Sennenhond werd oorspronkelijk gebruikt als veedrijver, herdershond trekhond en waakhond. Nu worden deze dieren voornamelijk als gezinshond gehouden.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie. Met regelmaat worden andere gewrichtsafwijkingen vastgesteld. Dit ras is gevoelig voor bepaalde typen kanker.

Aard
De Berner Sennenhond is waardig, zeker, opmerkzaam, waakzaam, gemakkelijk af te richten en onbevreesd in alledaagse situaties. De dieren zijn goed in de omgang met mensen en andere dieren


Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact